Köpvilkor

Priser

Varje vara anges med pris inklusive moms. I kundvagnen kan man se priset inklusive moms, frakt tillkommer.
Vi reserverar oss för eventuella fel. Vid beställning där fel förekommer kan båda parter välja att makulera ordern.

Betalningsvillkor finns angivna här samt i kassan beroende av valt betalningssätt.
Fraktvillkor finns angivna i kundvagnen.
Köp gjorda utanför webshoppen, dvs via mail eller telefon betalas i förskott inför leverans om inget annat görs upp.

Varubeskrivningar / specifikationer / Bilder

Bilder behöver inte alltid föreställa precis varan som det gäller, i vissa fall kan bilderna visa en snarlik produkt.

Privat Policy

I samband med din registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja avtalet gentemot dig. Du har enligt Personuppgiftslagen rätt att få den information som vi har registrerat om dig. Om den är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att informationen ska rättas eller tas bort. Kontakta oss i så fall via e-post.

Leveranser och frakt

Beställda, lagerförda varor skickas normalt från oss inom 3 arbetsdagar, om varan ej finns i lager så tillkommer leveranstid vid orderbekräftelse. Om lagersaldot på beställd vara inte stämmer och produkten visar sig vara slut eller att varan inte alls kan levereras så kommer ni som kund kontaktas. Vi reserverar oss för fel och förbehåller oss rätten att stryka varor från din beställning som visat sig ha lång leveranstid, eller om fel uppdagats i priser eller varans beskrivning. Betalning för motsvarande varor återbetalas om detta sker.
Hela beställningen levereras tillsammans, om någon vara i din order inte kan levereras samtidigt som övriga produkter så kan en delleverans göras. Du som beställare har fullt ansvar för att ange en korrekt adress.

Ångerrätt

Din ångerrätt (ångerfristen) som privatperson gäller under 14 dagar. I ditt meddelande till oss måste det klart framgå att du ångrar dig. Ångerfristen börjar löpa den dag du tog emot varan eller en väsentlig del av den. Företag har ej automatiskt ångerrätt, detta görs upp från fall till fall innan köpet är genomförd. Om inget avhandlats finns ingen ångerrätt. Kostnader för frakter samt ev uppläggnings/avi avgifter återbetalas ej.

Du har inte ångerrätt om:

  • Avtalet gäller en specialbeställd vara som ej ingår i ordinarie sortiment eller specialtillverkad vara – eller en vara som fått en tydlig personlig prägel.
  • Tjänsten påbörjats under ångerfristen med ditt samtycke, varan på grund av sin beskaffenhet inte kan återlämnas. Tillverkning av specialtillverkad vara påbörjats. Eller att specialbeställd vara är beställd. Ev handpeng återbetalas ej om kunden ångrar sig.

När du utnyttjat din ångerrätt:

Du är skyldig att hålla varan i lika gott skick som när du fick den. Du får inte använda den, men naturligtvis försiktigt undersöka den. Om varan skadas eller kommer bort på grund av att du är vårdslös förlorar du ångerrätten. Du är också skyldig att emballera varan så väl att varken vara eller originalförpackning kommer till skada i frakten.

Du är skyldig att själv betala både returfrakt och den ursprungliga fraktkostnaden.

Avbeställning

Eventuell avbeställning är ej giltig förrän bekräftelse från oss är mottagen. Avbeställning kan ej göras efter att faktura eller frakthandling är gjorda, då gäller reglerna för ångerrätt. Specialbeställd/tillverkad vara där man lämnat handpeng kan avbeställas såvida faktura/frakthandling eller varan ej har tillverkats, handpeng återbetalas dock ej.

Ej uthämtade paket

Ej uthämtade varor returneras till oss. För alla paket som inte hämtas/löses ut förbehåller vi oss rätten att debitera dig kostnader för frakt, returfrakt och expeditionsavgift. Expeditionsavgiften är för närvarande 150:-.

Falskbeställningar

Falskbeställningar polisanmäls och vi kommer att kräva skadestånd om vi lidit skada, ekonomiskt eller på annat vis.

Returer

Returer sker på din egen bekostnad utom om varan är defekt eller om vi har packat fel. Returer ska skickas som rekommenderat brev eller som postpaket, inte mot postförskott. Vid byten pga defekt eller felaktig vara betalar vi den nya frakten från oss till dig.

När du utnyttjat din ångerrätt ska du, om det gäller en vara: sända eller lämna tillbaka den till oss.
Om det gäller en tjänst: hålla materialet tillgängligt för oss, om det inte medför besvär för dig.

Byten

Ny frakt debiteras.
Vara som avses att bytas ska ligga i obruten originalförpackning och vara i oförändrat skick. Köparen ansvarar för varan till dess att den åter finns hos oss.

Återbetalningsskyldighet

Vi ska, om du utnyttjat din ångerrätt, betala tillbaka pengarna du har rätt till snarast eller senast inom 30 dagar från den dag då vi tog emot varan eller, om det är en tjänst, meddelandet om att du ångrat dig. Du får själv betala returkostnaderna när du sänder tillbaka varan. Vi betalar alltid returkostnaden för att returnera så kallade ersättningsvaror.